web
design
visie
project
advies
contact

Visie


Zakelijke relaties nieuwe stijl

Het internet kent in haar prille bestaan tal van schimmige praktijken van zowel aanbieders van websites als hostingbedrijven. In veel gevallen draaien websites op CMS systemen die slechts incidenteel worden ge-update met alle gevolgen van dien. Hierdoor vallen websites ten prooi aan hackers of draaien door onzorgvuldig beheer volledig vast. Menig hostingbedrijf houdt zich vast aan verouderde contracten waardoor bedrijven en organisaties lange tijd te veel betalen voor iets wat in de huidige tijd bijna niets hoeft te kosten.

De naam 'Weblights' staat, vrij vertaald,voor een web van lichten. In een denkbeeldige kijk van bovenaf op het World Wide Web zien wij graag de oplichtende voorbeelden van de transparante manier van werken die wij met onze relaties voorstaan. Wij betrekken onze klanten graag bij onze realistische kijk op noodzakelijke en onnodige kosten. Met deze stellingname lopen wij graag samen met u voorop in deze ontwikkelingen.

Richting


Een nieuwe weg inslaan

Hoewel de huidige aangeboden CMS systemen zeer geschikt zijn voor het doel waar ze voor zijn gebouwd, blijken ze in de praktijk te ingewikkeld in gebruik voor de gemiddelde beheerder. Per definitie is een afnemer daardoor in veel gevallen afhankelijk van de leverancier of webdesigner. Nu zijn er vele leveranciers die goed en gedegen werk leveren binnen de jaarlijkse kosten van een onderhoudscontract. Weblights ziet echter een ongewenste tegenstelling in deze door onwetendheid opgedrongen relatie.

Zoals gezegd willen wij graag een transparante relatie aangaan met onze klanten. Hierin zullen we ons sterk maken om de jaarlijkse kosten tot een minimum te beperken. Dit houdt in dat we bij implementatie van het door ons geadviseerde CMS systeem, begeleidende trainingen aanbieden voor het vullen en beheren. Hierdoor bent u na afronding van het project volledig onafhankelijk, daar bent u tenslotte ondernemer voor geworden.

Eerlijk zaken doen


Inzicht in werkelijke kosten

Elk CMS systeem kent zijn beperkingen. Sommige zijn log door de vele functionaliteiten die niet allemaal benut worden. Het is belangrijk om stil te staan bij het waarom, en of u wel een CMS systeem nodig heeft. Een aanvullend CMS systeem brengt al snel enkele honderden euro's aan extra kosten met zich mee. Het is interessant om te kijken of de beoogde interactie op een andere manier kan worden afgevangen. Het gebruik van bijvoorbeeld een extern blog als alternatief is vaak een goed alternatief.

Weblights zal bij aanvang op verzoek de huidige kosten van uw website inventariseren en u adviseren op welke wijze u voordeliger uit bent. Graag ontzorgen wij u wanneer het gaat om het migreren van domeinnamen en/of aanverwante websites. Hierbij zullen alle kosten volledig transparant worden gecommuniceerd en bent u verzekerd van gedegen ondersteuning vanuit ons technisch beheer.