web
design
visie
project
advies
contact

Uw design


Design ten dienste van u en uw bedrijf

Wij spreken graag over “uw design” in plaats van “ons design”. Vaak wordt een design beoordeeld of het "vernieuwend" of "modern" genoeg is. Terwijl er niet wordt nagedacht of dit uw bedrijf op de gewenste manier vertegenwoordigt. Veelal is de getoonde uiting meer reclame voor de webdesigner dan voor het getoonde bedrijf en schiet het haar doel voorbij.

Weblights streeft ernaar een design voor u te ontwikkelen dat uw doelgroep aanspreekt en in lijn is met de uitstraling van uw bedrijf. Dat kan zo ver gaan dat het uiterlijk van uw product en bedrijfspand hierin worden meegenomen. Design moet immers als een maatpak om uw bedrijf heen sluiten.

Eenvoud voert wat ons betreft de boventoon. Het design moet ervoor zorgen dat de bezoeker niet onnodig wordt afgeleid. Belangrijker is dat de bedoelde boodschap prettig leesbaar en vertrouwd bij de lezer binnenkomt.

Doelstelling


De juiste perceptie creëren

De juiste doelstelling voor uw design zal voortkomen uit de vaststelling van uw doelgroep. Gaat het hierbij om een bepaalde leeftijdsgroep, overwegend vrouwelijk of juist mannelijk publiek. Wat is het gemiddelde opleidingsniveau van uw doelgroep en van welke media maakt uw doelgroep overwegend gebruik.

We willen dat uw bedrijf, product of organisatie het juiste 'gevoel' bij de bezoeker oproept. Design raakt haar doel wanneer het de perceptie van de bezoeker kan beïnvloeden of sturen. Ondersteund door goed gebruik van tekst geeft het juiste design de bezoeker een vertrouwd gevoel.

Uitwerking


De te gebruiken techniek

Al naar gelang het gekozen platform zal de te gebruiken techniek variëren. Zo zijn er CMS (Content Management Systems) systemen die het niet toelaten om vector bestanden te gebruiken. Tevens hebben deze systemen vaak beperkingen wat betreft compressie van grafische bestanden.

Dit houdt in dat het ene systeem zich beter leent voor gebruik op smartphones en tablets dan het andere. Ongeacht welk systeem voor u de beste keuze is, Weblights zal altijd de laatste grafische technieken toepassen. Zo is bij deze website gekozen voor een combinatie van 2 grafische formats.

Dit is vooral zichtbaar wanneer u inzoomt op het logo van Weblights, welk een .png bestand betreft en bij inzoomen vervaging vertoont. Dit in tegenstelling tot de menuknoppen die in .svg format de pc een wiskundige berekening (vector) laat uitvoeren waardoor ze bij inzoomen altijd scherp tonen.